Onze Passie - La Nostra Passione

 

Onze passie ligt in wijn, Italiaanse kwaliteitswijnen, vini di qualità.

 

Al meer dan 30 jaar zijn wij bekend met Italiaanse wijn, en met de passie van lokale wijnboeren waarmee zij hun druiven laten groeien en er de mooiste wijnen van maken.

 

De Italiaanse wijn is een karakteristieke wijn, van Noord tot Zuid Italië. De wijnen worden van inheemse druivenrassen gemaakt, die zo kenmerkend zijn voor iedere wijnstreek. Druivenrassen die elders in de wereld niet of nauwelijks voorkomen, druivenrassen met een eigen geschiedenis en oorsprong.

 

Typisch Italiaanse druivenrassen als de Garganega, de Trebbiano, de Corvina, de Sangiovese, de Primitivo, de Negroamaro, de Barbera, de Nebbiolo en nog zo'n 500 inheemse druivenrassen zorgen voor de mooiste streekwijnen en hebben Italië tot het grootste wijnland ter wereld gemaakt.

 

Echter, tot voor kort zorgde de onbekendheid bij het grotere publiek van de inheemse Italiaanse druiven onbedoeld ook voor onbekendheid van de Italiaanse wijnen. Onbekend maakt helaas onbemind, en hiermee lieten veel mensen helaas een rijke schat aan prachtige wijnen aan hun neus voorbijgaan.

DSC05179_edited.jpg

Gelukkig is dit de laatste jaren aan het veranderen en wordt de kwaliteit van de Italiaanse wijnen ook in Nederland steeds meer gewaardeerd en wordt steeds meer ontdekt dat Italiaanse wijnen zeker niet onder doen voor andere wijnen, sterker nog, veel wijnliefhebbers hebben ontdekt dat Italiaanse wijnen zeer veelzijdig zijn, van hoge kwaliteit zijn met een goede prijs-kwaliteis verhouding.    

 

Onze passie is ook om deze prachtige wijnen bij meer mensen bekendheid te geven en dit te doen door uitsluitend echte kwaliteit te leveren tegen een goede eerlijke prijs.    

 

Kwaliteitswijnen in Italië worden conform Europese wetgeving wettelijk beschermd en gecertificeerd middels de IGT, DOC en DOCG beschermde oorsprongs benamingen.  

 

Wij importeren kwaliteitswijnen (IGT-DOC-DOCG) direct bij kleine Italiaanse producenten en verkopen deze overwegend aan de horeca en aan particulieren, waardoor de exclusiviteit hoog is.

Doordat wij persoonlijk de wijnen bij wijnboeren selecteren en zonder tussenhandel inkopen en verkopen, kunnen wij goede kwaliteitswijn tegen een scherpe prijs aanbieden.

 

Momenteel zijn wij importeur bij zo'n 20 verschillende producenten van zo'n 40 verschillende kwaliteitswijnen uit Veneto, Piemonte, Toscane, de Marken, de Abruzen, Sardinië, Apulië, Catania en Sicilië.

Zo kunt u bij ons terecht voor echte ambachtelijke Italiaanse kwaliteitswijn uit de diverse regio's die ook nog goed betaalbaar is.

Zodra er vraag naar is kunnen wij ons aanbod vergroten omdat wij in 30 jaar een groot netwerk van wijn producenten in Italië hebben opgebouwd.

 

Wij leveren zowel aan particulieren als aan de zakelijke markt, vanaf één fles tot indien gewenst op pallet niveau of meer...

 

Ook voor relatie geschenken of zomaar een wijn-cadeautje met een passende verpakking, kunt u bij ons terecht.

Wij importeren direct bij kleine Italiaanse wijnboeren en leveren direct aan onze klanten.

Kortom, de kortste weg van Wijnboer naar Wijnliefhebber


Zo willen we ons onderscheiden door kwaliteit en service.

Onze Passie is..........Kwaliteit!        -        La Nostra Passione è...........Qualità!