De Wijnhuizen - Le Cantine:

 

We importeren momenteel wijnen van elf Italiaanse wijnhuizen.

 

Om u een indruk te geven van welke huizen wij importeren, hebben wij hieronder een opsomming gemaakt.

 

Aldo Adami, Custoza (Verona-Veneto)

Aldo Adami is een wijnhuis gelegen op de historische heuvel van Custoza, het centrum van de witte Custoza wijnen, temidden van uitgestrekte wijngaarden, die zich uitstrekken over de Moreense heuvels ten zuidoosten van het Gardameer. Ook bevinden de wijngaarden van Aldo Adami zich in het Bardolino wijngebied. Aldo Adami levert mooie witte Custoza wijnen, een uitmuntende rosé, Chiaretto di Bardolino en een heerlijke lichte rode Bardolino.

Voor de Chiaretto is in 2016 van Verona Wine Top een onderscheiding ontvangen.

Corte Adami, Soave (Verona-Veneto)

Corte Adami is een wijnhuis gelegen op de heuvels aan de voeten van de Alpen/Dolomieten aan de rand van het historische stadje Soave. De wijngaarden van Corte Adami strekken zich uit vanaf het wijnhuis tot in de hoogste heuvels van de wijnstreek Soave en tot aan de wijnstreek Valpolicella, ten oosten en ten noorden van de stad Verona.

Corte Adami levert diverse mooie witte Soave wijnen en delicate rode Valpolicella wijnen.

La Cidalca, Valgatara di Marano (Verona-Veneto)

La Cidalca is een wijnhuis gelegen op de steile heuvels in het noorden van de Valpolicella streek, aan de voeten van de Alpen/Dolomieten, ten noord-westen van de stad Verona. De wijngaarden van La Cidalca bevinden zich rondom het wijnhuis dat locaal bekend staat als "Castel", het kasteel. De druiven groeien hier op de zuidelijke hellingen op terrassen binnen de met muren omheinde wijngaarden.

La Cidalca levert krachtige en rijpe Valpolicella wijnen, zoals Ripasso, Amarone en Recioto.

Cantina di Custoza, Sommacampagna (Verona-Veneto)

Cantina di Custoza is een cooperatie waarbij wijnboeren zonder eigen wijnhuis gezamenlijk hun wijn produceren. Hierdoor levert Cantina di Custoza veel verschillende wijnen en de productie van deze wijnen is in handen van een team van oenologen. De wijngaarden van de aangesloten wijnboeren strekken zich uit over alle wijngebieden rond Verona, zoals Custoza, Bardolino, Lugana, Valpolicella en Soave.

Cantina di Custoza levert een veelheid aan wijnen uit genoemde gebieden alsmede monocepages van de bekende rassen als onder andere Merlot, Chardonnay, Pinot Grigio etc.

Colli Vicentini, Montecchio Maggiore (Vicenza-Veneto)

Colli Vicentini is in 1955 opgericht door 33 wijnboeren uit Montecchio Maggiore, waarbij een deel van de wijn nog steeds onder de oude naam wordt geproduceerd. Zo leveren wij van Torre dei Vescovi mooie monocepages, die jaarlijks op diverse wijnbeurzen in de prijzen vallen. De wijngaarden van Colli Vicentini strekken zich uit over de heuvels ten noorden van Vicenza, aan de voet van de Alpen en Dolomieten.

Colli Vicentini - Torre dei Vescovi levert een veelheid aan wijnen, met name monocepages van de bekende rassen als onder andere Merlot, Pinot Grigio etc.

Vivallis, Nogaredo (Trento-Trentino)

Vivallis is een wijnhuis dat typische Trentino wijnen produceert. De wijnstokken staan op terrassen tegen steile hellingen aan de voet van de Dolomieten in het Adige-dal aangeplant. Door de hellingen is de wijnproductie bewerkelijk, maar zeer de moeite waard omdat uit dit gebied, met een terroir van veel kalk en mineraalrijk graniet uitzonderlijke wijnen komen. De mineraliteit is in de witten wijnen terug te vinden in de uitzonderlijke frisheid, waarbij de kalkgrond bijdraagt aan een mooie droge strakke witte wijn. De rode tanninerijke wijnen geven door de granieten ondergrond een warm bouquet, al zijn ze jong.

Vivallis levert ons de witte droge Müller Thurgau en de volle rode Marzemino

Gabriele Prospero, San Benedetto di Lugana (Verona-Veneto)

Het wijnhuis van Gabriele Prospero bevindt zich in San Benedetto di Lugana op de grens tussen Veneto en Lombardije, aan de zuidelijke oevers van het Gardameer.  Hier wordt de witte Lugana van Trebbiano druiven geproduceert. Her terroir bestaat uit kleigrond en door de invloed van het Gardameer en de noordelijk gelegen Alpen heeft dit gebied ook in de winter een zonnig en mild klimaat. Het terroir zorgt voor een bijzondere wijn die niet te vergelijken is met andere Trebbiano wijnen. Deze droge witte wijn is zeer filmend, vettig en heeft een vol aroma. Deze eigenschap en doordat we hier van een klein wijngebied spreken, zorgt ervoor dat de Lugana een vrij kostbare wijn is. Desondanks kunnen wij de Lugana tegen een mooie prijs aanbieden.

Franco Francesco, San Damiano d'Asti (Piemonte)

Het wijnhuis van Franco Francesco bevindt zich in het oostelijk deel van het wijngebied rond de stad Asti. Het wijnhuis produceert typische Asti wijnen, zowel wit als rood. De voor dit gebied typische rode druivenrassen zoals de Barbera, Grignolino, Dolcetto en Nebbiolo gedijen hier goed op de zuidelijke hellingen van de heuvels rond Asti. Ook produceert Franco Francesco witte wijnen zoals de Roero en uiteraard de bruisende Moscato d'Asti

De Barbera d'Asti is een mooie elegante en complexe rode wijn, welke wij momenteel van dit wijnhuis leveren.

Le Fonti, Poggibonsi (Chianti-Toscane)

Le Fonti is een klein wijnhuis dat zich in het hart van het Chianti Classico gebied bevindt. De wijnstokken met Sangiovese druiven groeien op de heuvels rond het wijnhuis. De Chianti Classico "Meraviglie" wordt door Le Fonti  speciaal voor Meraviglie di Mattia Imberti in Bergamo geproduceerd. Meraviglie betekend wonderen, en dat komt ook tot uitdrukking door deze bijzondere wijn, vol met lichte houtrijping en een geur van rijpe pruimen.

Cantina di Vermentino, Monti (Sardinië)

De Cantina di Vermentino is een cooperatie van wijnboeren in het noord-oosten van Sardinië rond het stadje Monti. De streek Gallura, waar het wijnhuis is gelegen is vooral bekend om de mooie droge Vermentino wijnen. Het glooiende wijngebied met veel graniet in de bodem geeft de wijn mineraliteit en een volle smaak. De wijn is daarnaast zacht en filmend.

Conti Zecca, Leverano (Lecce - Puglia)

Conti Zecca is gelegen in Puglia, in de hak van Italië. Het warme en zonovergoten klimaat zorgt voor volle zondoorstoven rode wijnen die op het relatief vlakke gebied van de autochtone druiven Negroamaro en Primitivo worden geproduceerd. Ondanks dat het volle en krachtige wijnen zijn kunnen ze uitstekend tijdens de zomermaanden gedronken worden. Bij Zuid-Italiaanse warmte komt juist het temperament van deze rijpe wijnen het beste naar voren.

Conti Zecca heeft vier verschillende wijngaarden. Zij leveren ons van de wijngaard Santo Stefano de monocepages Negroamaro en de Primitivo.

www.vinidinico.nl  Proudly created with Wix.com

tel:  +31 (0)71 40 85 418

mobiel:  +31 (0)6 49 645 818

e-mail:  info@vinidinico.nl

Passione & Qualità

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now